Informatii profesionale din partea psihoterapeutului Sibiu? Deosebirea dintre formele de psihoterapie singulare si psihoterapia integrativa consta in faptul ca aceasta din urma se caracterizeaza printr-o mai mare flexibilitate si incluziune. Acest lucru este datorat structurii propriu-zise a psihoterapiei integrative, intrucat aceasta unește tehnici, modele și teorii ale mai multor tipuri de psihoterapie precum psihoterapia cognitiv comportamentală, psihodinamică, analiză tranzacțională, existențială, Gestalt,psihoterapia centrată pe persoană, hipnoterapie sau cea dialectic comportamentală. Aflati mai multe detalii in plus aici psihoterapie de cuplu Sibiu.
De-a lungul anilor s-au efectuat studii importante referitoare la aceasta forma de terapie (amintimspre exemplu ultimele studii: Wagner, Horn și Maercker – 2014, Blumer – 2014), studii care au demonstrat eficienta acesteia si faptul ca nu este cu nimic mai prejos fata de terapia fata in fata, intrucat se bazeaza tot pe relatia terapeutica, relatie ce poate fi construita si consolidata si prin interactiune online. Pentru linistea sufleteasca a clientului, se va semna un acord de confidentialitate de catre ambele parti la inceputul terapiei.
In cazul psihoterapiei de cuplu, aceasta ramura a psihoterapiei are ca obiectiv rezolvarea conflictelor ce apar intr-un cuplu precum si imbunatatirea relatiilor romantice dintre parteneri si are loc intre terapeut si cuplu, fie ca este vorba despre un cuplu marital sau nu. Intrucat in marea majoritate a relatiilor, mai devreme sau mai tarziu partenerii vor intampina anumite provocari precum infidelitatea, gelozia, furia, comunicarea deficitară, lipsa de înțelegere între membri, probleme legate de intimitate, probleme medicale, interacțiunea cu alte persoane (de exemplu: un alt membru al familiei) sau conflicte de altă natură, aceasta forma de terapie vine in intampinarea neplacerilor de ordin psihologic cauzate de aceste situatii.
Deci, când ar trebui să vizitezi un psiholog? Severitatea, persistența și gradul de interferență cu activitățile zilnice ale simptomelor tale te pot ajuta sa stii. De-a lungul vieții noastre, sau chiar zi de zi, cu toții putem experimenta o gamă largă de emoții și tulburări mentale, dar datorită rezistenței noastre înnăscute, ar trebui să fim capabili să ne adaptăm rapid și să recâștigăm stabilitatea emoțională și funcționalitatea mentală
Ce alte beneficii imi poate aduce psihoterapia individuala? Psihoterapia individuala este deosebit de utila si in depasirea neplacerilor cauzate de: Tulburări anxioase, cum ar fi Comportamentul Obsesiv-Compulsiv, Fobii, Atacuri de Panică sau Tulburări de Stres Post-traumatic; Dependențe, precum Dependența de Alcool, Dependența de droguri sau Dependența de jocuri de noroc; Alterarea dispoziției, când te confrunți cu Depresie sau Tulburare Bipolară; Tulburări alimentare, precum Anorexia sau Bulimia; Tulburări de personalitate, ca de exemplu Tulburare de Personalitate Dependentă; Tulburare de Personalitate Borderline. Vedeti mai multe detalii suplimentare pe site-ul https://psihologinsibiu.ro/.